/
FrieslandCampina Privacy Verklaring

FrieslandCampina Privacy Verklaring

Iedere dag levert Royal FrieslandCampina zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen aan miljoenen consumenten over de hele wereld. Bij FrieslandCampina voelen wij ons verantwoordelijk voor het beschermen van de persoonsgegevens van onze consumenten en zakelijke partners en het waarborgen van uw privacy. Wij geloven in het belang van het transparant, persoonlijk en betrouwbaar houden van onze diensten. Wij nodigen u uit om kennis te maken met ons Privacystatement, dat wij hebben opgesteld om u te informeren over de manier waarop wij uw gegevens verzamelen, gebruiken en beschermen.
  • 1. Over deze Privacy Verklaring

    Dit Privacystatement beschrijft de verzameling en het gebruik van uw persoonsgegevens door groepsmaatschappijen van FrieslandCampina in Europa. Het is van toepassing wanneer een van onze websites, mobiele apps, social-mediapagina's of papieren documenten u naar dit beleid op www.frieslandcampina.com verwijst. Dit Privacystatement is niet van toepassing op het gebruik van uw persoonsgegevens door websites die niet door FrieslandCampina worden beheerd, zelfs als links naar deze websites op onze websites staan vermeld.
    Dit Privacystatement kan gewijzigd worden als nieuwe ontwikkelingen dat verlangen. FrieslandCampina adviseert u dit Privacystatement regelmatig te lezen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen. In geval van grote veranderingen proberen wij u proactief te informeren.
    Dit Privacystatement is voor het laatst bijgewerkt op 19 mei 2018.

  • 2. IN EEN OOGOPSLAG - Hoe Gebruiken Wij Uw Gegevens

    Klik op de onderstaande onderwerpen om te zien hoe wij uw persoonsgegevens gebruiken. Neemt u ook een moment om het onderstaande onderdeel MEER INFORMATIE te lezen voor informatie over:

    • Uw gegevens delen met en ontvangen van anderen
    • Uw gegevens opslaan
    • Uw gegevens gebruiken om onze producten en diensten te verbeteren
    • Uw gegevens gebruiken om profielen te maken
    • Persoonsgegevens van kinderen gebruiken
    • Uw privacyrechten
  •    2.1 Contact Opnemen met de Klantenservice

    Wanneer u via de telefoon, e-mail, social media of door het invullen van een online formulier contact opneemt met onze klantenservice, registeren wij uw vraag in onze klantenservicedatabase. Wij registreren ook uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en alle andere persoonsgegevens die u verstrekt.
    Wij gebruiken de gegevens alleen om u te antwoorden, uw klachten af te handelen en, na het verwijderen van alle onderdelen die op u betrekking hebben, voor het verbeteren van onze producten en diensten.
    Uw persoonsgegevens worden niet langer dan twee jaar bewaard.

  •    2.2 Abonneren op een Nieuwsbrief

    Wanneer u zich abonneert op onze nieuwsbrieven of uw telefoonnummer voor dit doel achterlaat, worden uw naam, e-mailadres en telefoonnummer gebruikt om u te informeren over producten van FrieslandCampina en gerelateerde promoties en evenementen. U kunt ervoor kiezen ons meer informatie te verstrekken, bijvoorbeeld uw leeftijd, geslacht of beroep. Wij slaan ook uw interactie met onze nieuwsbrieven op, bijvoorbeeld of u de e-mail geopend heeft of op artikelen in de nieuwsbrief heeft geklikt. Wij gebruiken deze informatie om u beter te leren kennen en onze nieuwsbrieven te personaliseren, bijvoorbeeld door:

    • Evenementen die in uw regio worden georganiseerd te tonen
    • Producten of aanbiedingen op basis van uw leeftijd, geslacht of consumptiegedrag onder de aandacht te brengen
    • Een speciale aanbieding op uw verjaardag te sturen


    Wij gebruiken de informatie ook om advertenties te tonen van onze producten die wellicht voor u interessant zijn op websites van derden, zoals Facebook en Google.
    Indien u ook met ons communiceert via wedstrijden en evenementen, u opgeeft voor onze loyaliteitsprogramma’s of online een bestelling plaatst, voegen wij deze informatie toe aan uw nieuwsbriefprofiel.
    Wij houden u op onze mailinglijsten totdat u ervoor kiest zich af te melden door te klikken op de koppeling Afmelden in elke nieuwsbrief. U kunt ook een e-mail sturen naar privacy_statement@frieslandcampina.com. Als u wel nieuwsbrieven wilt blijven ontvangen, maar u gaat er niet mee akkoord dat wij uw gegevens delen voor het tonen van advertenties, zendt u ons dan ook een e-mail.

  •    2.3 Deelnemen aan Wedstrijden, Evenementen en Loyaliteitsprogramma's

    U kunt deelnemen aan onze wedstrijden en evenementen, bijvoorbeeld onze prijsvragen, geld-terugacties, (gratis) monsters, sweepstakes, loyaliteitsprogramma's en georganiseerde excursies naar boerderijen.
    Wij verzamelen uw persoonsgegevens zoals uw naam, adres, e-mailadres en leeftijd. Uw gegevens worden gebruikt om uw registratie te bevestigen, na te gaan of u in aanmerking komt en het desbetreffende evenement uit te voeren. Als u zich abonneert op een nieuwsbrief wanneer u deelneemt aan een evenement, koppelen wij de gegevens aan uw (nieuwsbrief)profiel.
    Campagnes of promoties kunnen naast dit Privacystatement onderworpen zijn aan aanvullende privacyvoorwaarden. Neemt u even de tijd om dergelijke voorwaarden te lezen voordat u deelneemt aan campagnes of promoties.
    Uw gegevens worden opgeslagen zolang de wedstrijd of evenement loopt en wat langer om gegevens te kunnen analyseren en de effectiviteit te kunnen meten. Dit is echter nooit langer dan twee jaar nadat het evenement is gesloten.

  •    2.4 Online Bestellen

    Als u ervoor kiest onze producten in onze webwinkels te kopen, gebruiken wij uw gegevens om uw bestelling af te ronden, de producten te verzenden en om contact met u op te nemen over uw bestelling.
    Wij leggen uw contact- en betaalgegevens vast, zoals naam, adres, e-mailadres, account, bankrekeningnummer en creditcardgegevens. Wij slaan ook uw aankoop- en betaalgeschiedenis op.
    Uw gegevens worden gedurende twee jaar opgeslagen. Uw transactiegegevens (overboekingsgegevens) worden langer bewaard om aan wetgeving te voldoen.

  •    2.5 Een Bezoek aan onze Websites & het Gebruik van onze Apps

    Wanneer u onze websites of apps gebruikt, verzamelen wij technische gegevens over uw apparaat en uw interactie met onze websites en apps.
    Wij verzamelen informatie zoals:

    • Het IP-adres van uw apparaat
    • Informatie over het besturingssysteem en de browser van uw apparaat
    • Uw interactie met onze websites, apps en online advertenties


    Als u op de website die u bezoekt of in de app die u gebruikt, kunt inloggen, koppelen wij de informatie ook aan uw persoonlijke account (zoals uw account van de webwinkel of het loyaliteitsprogramma) om uw surfervaring te optimaliseren en u relevante gegevens via alle kanalen te bieden. Lees hieronder in deel 3.4 meer over hoe wij uw gegevens gebruiken om profielen te creëren.

    Cookies
    Wij gebruiken cookies om de informatie te verzamelen. Cookies zijn kleine gegevensbestanden die worden gecreëerd op het apparaat dat u gebruikt om onze website te bezoeken. Cookies voorkomen dat u steeds weer uw gegevens moet opgeven, uw keuzes moet aangeven of producten in uw winkelmandje moet plaatsen. Zij stellen ons in staat u advertenties over onze producten te tonen op de websites van derden. Uw gegevens komen daarom ook beschikbaar voor de andere partijen die bij het publiceren van onze advertenties betrokken zijn. Wij zullen altijd uw toestemming vragen voor wij dit type cookies gebruiken.
    Cookies die gebruikt worden voor reclame worden voor een maximale duur van twaalf maanden na uw laatste bezoek op uw apparaat opgeslagen. U kunt te allen tijde cookies zelf uitschakelen of ze van uw apparaat verwijderen. In ons Cookiestatement kunt u alles hierover lezen. Als u ervoor kiest cookies te verwijderen, werkt onze website mogelijk niet zo optimaal als voorheen en u kunt dan mogelijk niet langer gebruik maken van sommige diensten.

    Geolocatie / GPSM
    Wij gebruiken ook uw locatie in sommige van onze apps, maar uitsluitend wanneer u dat heeft ingeschakeld. Wij gebruiken het GPS-signaal van uw apparaat om bepaalde content naar uw apparaat te sturen, bijvoorbeeld een film, loyaliteitspunten of een link naar een website wanneer u in de buurt bent van een specifieke locatie of op een geografische locatie bent.

    Wij slaan uw locatiegeschiedenis niet op. Wij gebruiken alleen uw laatst bekende locatie. Wij slaan alleen uw bezoeken op aan geografische gebieden die zijn gemarkeerd voor specifieke campagnes of evenementen (bijvoorbeeld de Campina Boerderijdagen). Deze gegevens worden verwijderd wanneer de campagne of het evenement is beëindigd. U kunt te allen tijde het delen van uw locatie-/GPS-gegevens in de instellingen van uw (mobiele) apparaat uitschakelen.

  •    2.6 Deelnemen aan Panels, Proeverijen en Enquêtes

    Als u ervoor kiest deel te nemen aan een van onze consumentenpanels, proeverijen of enquêtes, gebruiken wij uw input om onze producten en diensten te verbeteren. Wij waarderen uw mening, aangezien deze ons in staat stelt hoogwaardige zuivelproducten aan onze consumenten te leveren.

    Als u af en toe deelneemt aan een panel, proeverij-evenement of enquêtes op straat of bij een van onze zakelijke partners, verzamelt en gebruikt FrieslandCampina normaliter geen gegevens waarmee u geïdentificeerd kunt worden, zoals uw naam, adres of contactgegevens. Wij kunnen wel vragen naar gegevens, of deze gebruiken, zoals leeftijd en geslacht om uw input te kunnen analyseren en onze producten succesvol op de markt te brengen.

    Als u deelneemt aan een online enquête om uw mening over onze producten te geven, zoals het klikken op een link naar een enquête in een van onze nieuwsbrieven, gebruiken wij uw identificatiegegevens door:

    • Het koppelen van enquêtes aan uw (loyaliteits-)account om automatisch uw geslacht, leeftijd en regio vast te leggen
    • Uw mening te koppelen aan uw consumptiegedrag, dat in uw profiel is opgeslagen


    Dit stelt ons in staat meer waardevolle input van u te krijgen en uw voorkeuren beter te begrijpen. Naast het verbeteren van onze producten voegen wij deze gegevens ook toe aan uw profiel. Lees meer over hoe wij profielen creëren in het onderstaande onderdeel MEER INFORMATIE.

  •    2.7 Interactie Via Social Media

    Op onze social-mediapagina's
    Wanneer u met ons in contact treedt via social media (Twitter, Pinterest, YouTube, Instagram, Facebook enzovoort), ontvangen wij sommige van uw gegevens. U kunt via onze social-mediapagina's met ons communiceren door:

    • Een opmerking te plaatsen of een bericht te verzenden
    • Media te uploaden
    • Ons te volgen (bijvoorbeeld door het klikken op de “vind ik leuk/like”-knop of door zich te abonneren op bijvoorbeeld een YouTube-kanaal)
    • Deel te nemen aan onze wedstrijden en campagnes op social media (bijvoorbeeld leadformulieren op Facebook)


    Wij ontvangen dan informatie zoals u (gebruikers)naam, uw profielfoto, de plaats waar u woont, uw e-mailadres en uw geslacht. Voor meer informatie kunt u uw accountinstellingen voor social media en de social media privacystatements bekijken.
    Wij gebruiken uw gegevens om te reageren op uw opmerkingen en berichten, om onze consumentenpopulatie te analyseren en te meten en om u in staat te stellen deel te nemen aan onze wedstrijden en evenementen.

    Op uw social-mediapagina's
    Wij gebruiken social media ook voor het tonen van advertenties. Dit wordt gebaseerd op de gegevens die het social-mediaplatform over u heeft verzameld of op de gegevens die FrieslandCampina over u heeft verzameld, bijvoorbeeld wanneer u zich abonneert op onze nieuwsbrieven (zie 2.2 hierboven).

    • Indien het social-mediaplatform de gegevens heeft verzameld, krijgt FrieslandCampina geen toegang tot die gegevens. Daarom hebben wij geen zeggenschap over hoe het platform de informatie opslaat en gebruikt. Wij adviseren u de voorwaarden en privacystatements van uw social-mediaprovider te lezen. Vaak bieden zij u ook accountinstellingen of andere middelen om uw privacyinstellingen aan te passen.
    • Indien wij uw persoonsgegevens delen, zoals uw e-mailadres of telefoonnummer, gebruikt het social-mediaplatform uw gegevens om u een bepaalde advertentie te tonen of u hiervan uit te sluiten. Uw gegevens worden versleuteld (hashed) wanneer ze verzonden worden naar het social-mediaplatform. Als u geen profiel op een bepaald platform heeft, kan dat platform de informatie niet decoderen en erachter komen wie u bent.



    We kunnen ook proactief contact met u opnemen op social media als u met ons bent verbonden of een foto of video met een link naar FrieslandCampina of onze producten plaatst.
    U kunt zich te allen tijde afmelden voor het delen van uw gegevens met social-mediaplatforms voor advertenties door een e-mail te sturen naar privacy_statement@frieslandcampina.com.

  • 3. MEER INFORMATIE – Hoe Gebruiken Wij Uw Gegevens

  •    3.1 Uw Gegevens Delen Met En Ontvangen Van Anderen

    Welke andere partijen hebben toegang tot uw gegevens?
    FrieslandCampina verkoopt uw gegevens niet aan anderen, maar we stellen persoonsgegevens wel beschikbaar aan partners die met ons samenwerken om producten en diensten te leveren of die ons helpen ze voor klanten op de markt te brengen. Of uw gegevens aan deze partners worden verstrekt, hangt af van de aard van uw interactie met ons:

    • E-mailmarketingpartners, om u onze nieuwsbrieven te sturen, u te bellen of te sms’en.
    • Bestellingsfulfilmentpartners, om producten naar u te verzenden
    • Betaaldienstproviders, om uw betalingen (bestelde producten) en onze betalingen (terugbetaling) te administreren
    • Media-agentschappen, om onze website en apps te beheren en om advertenties op internet weer te geven
    • Marketingbureaus, om ons te helpen bij het organiseren van wedstrijden, promoties, het loyaliteitsprogramma en andere evenementen
    • Bedrijven die ons helpen bij het analyseren van klantgegevens en het bouwen van profielen.
    • Social-mediaplatforms, om u onze advertenties te tonen


    Onze partners gebruiken uw gegevens uitsluitend na onze instructie. Wij nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens uitsluitend worden gebruikt voor de doeleinden die zijn beschreven in dit Privacystatement.
    Waar nodig delen wij uw informatie ook met groepsmaatschappijen van FrieslandCampina.

    Persoonsgegevens worden alleen verstrekt aan toezichthoudende instanties, fiscale autoriteiten en/of onderzoeksinstanties als FrieslandCampina dit bij wet verplicht is.

    Van welke andere partijen ontvangen wij uw gegevens?
    FrieslandCampina verzamelt uw persoonsgegevens niet van anderen zonder dat u dat eerst weet. Wanneer wij gegevens van anderen ontvangen, zorgen wij er altijd voor dat wij uw toestemming hebben om de gegevens te ontvangen en te gebruiken.

  •    3.2 Uw Gegevens Opslaan

    Wij gebruiken verschillende systemen en databases om uw persoonsgegevens op te slaan. Sommige worden beheerd door FrieslandCampina en andere door onze partners (zie 3.1 hierboven). Omdat wij volkomen begrijpen hoe belangrijk het is uw gegevens te beschermen, hebben wij verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw gegevens te beschermen tegen verlies of oneigenlijk gebruik. Onze systemen en applicaties worden beschermd in overeenstemming met de geldende normen voor gegevensbeveiliging.

    De meeste persoonsgegevens worden binnen de Europese Unie opgeslagen. Indien persoonsgegevens worden doorgegeven naar ontvangers in landen buiten de Europese Unie nemen wij aanvullende maatregelen om uw gegevens te beschermen.

  •    3.3 Uw Gegevens Gebruiken om Onze Producten en Diensten te Verbeteren

    FrieslandCampina gebruikt de gegevens die u ons verstrekt voor het meten, analyseren en verbeteren van onze:

    • Producten, op basis van uw feedback
    • Websites en apps, op basis van uw gebruik
    • Nieuwsbrieven, op basis van uw interactie
    • Wedstrijden en evenementen, op basis van uw deelname
    • Advertenties, op basis van uw interactie met hen



    Uw gegevens worden geanonimiseerd alvorens ze gebruikt worden. Wij hebben geen interesse in uw specifieke situatie, maar wel in trends en geaggregeerde gegevens.

  •    3.4 Uw Gegevens Gebruiken om Profielen te Maken

    Wanneer u zich abonneert op onze nieuwsbrieven, een account op onze website aanmaakt, onze apps gebruikt of deelneemt aan onze wedstrijden en evenementen, maken wij een profiel voor u aan. Dit stelt ons in staat u te leren kennen en effectiever te adverteren en te communiceren. Hierdoor ontvangt u communicatie-uitingen op basis van uw interesses en voorkeuren.

    Wij bouwen profielen als volgt op:

    • Wij koppelen uw surfgedrag op onze websites en apps aan uw profiel
    • Wij koppelen uw aankopen in onze webwinkels aan uw profiel
    • Wij koppelen gegevens over uw deelname aan wedstrijden, evenementen, loyaliteitsprogramma's en online enquêtes aan uw profiel
    • Wij markeren uw (eventuele) interesses in uw profiel, op basis van de bovenstaande informatie en demografische informatie, gegevens uit marktonderzoek en uw interacties met ons
  •    3.5 Persoonsgegevens van Kinderen

    Wij begrijpen het belang van het beschermen van de privacy van kinderen. Wij verzamelen niet bewust persoonsgegevens van kinderen zonder de toestemming van hun ouders of wettelijke voogden. Wij vragen kinderen die jonger zijn dan 16 en die onze websites of apps zodanig gebruiken dat het overleggen van persoonsgegevens nodig is aan hun ouders of voogd te vragen hier toestemming voor te geven.
    Wij kunnen leeftijdslimieten stellen aan deelname aan sweepstakes of andere promoties. Deze beperking wordt dan genoemd in de algemene voorwaarden voor deze activiteiten. Wij kunnen u vragen om uw persoonsgegevens, zoals uw geboortedatum, om leeftijdscontroles uit te voeren en dergelijke leeftijdsbeperkingen af te dwingen.

  •    3.6 Uw Privacyrechten

    Verzoeken tot inzage, correctie en verwijdering van uw gegevens
    Als u wilt weten welke informatie wij over u opslaan, hoeft u het ons maar te vragen en wij sturen u een overzicht van uw persoonsgegevens. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Als de informatie onjuist blijkt of het bewaren ervan in strijd blijkt met gegevensbeschermingswetgeving, zullen we uw gegevens corrigeren of verwijderen. Als u een account heeft op onze websites of apps, kunt u uw gegevens ook zelf bijwerken.

    Verzoeken om te stoppen met het gebruiken van uw gegevens
    U kunt ons ook vragen geen gebruik meer te maken van uw informatie of deze niet meer op een bepaalde manier te gebruiken, bijvoorbeeld voor het maken van profielen of het delen met social-mediaplatforms (zie 3.4 hierboven). Wanneer u ons toestemming heeft gegeven uw gegeven te gebruiken, kunt u deze toestemming intrekken.

    Vragen en klachten
    Als u vragen heeft over dit Privacystatement, stuurt u dan een e-mail aan privacy_statement@frieslandcampina.com.
    Als u een klacht heeft over de manier waarop wij uw gegevens gebruiken of over hoe wij op uw verzoeken en vragen met betrekking tot privacy reageren, kunt u ook een klacht sturen naar uw nationale Autoriteit Persoonsgegevens.

    Contact met ons opnemen en hoe wij op uw verzoek reageren
    U kunt een verzoek indienen door te klikken op de contactlink op de website waarvandaan dit Privacystatement naar u werd gezonden of die dit statement publiceert. Ook kunt u naar de contactpagina van de corporate website van FrieslandCampina (www.frieslandcampina.com) gaan, uw merk of product opzoeken en de contactgegevens zoeken van de desbetreffende groepsmaatschappij van de FrieslandCampinagroep. Anders kunt u een e-mail zenden aan privacy_statement@frieslandcampina.com waarin u uw land vermeldt en hoe u met FrieslandCampina contact heeft gehad. Wij zullen uw verzoek naar de juiste groepsmaatschappij doorleiden.
    Wij kunnen verzoeken afwijzen als wij uw identiteit niet kunnen vaststellen, als uw verzoek onredelijk of niet-specifiek is of als uw verzoek de privacy van anderen in gevaar brengt. Wij reageren in elk geval binnen vier weken.